domingo, 8 de marzo de 2009

Què és RSS?

1. Què són els canals RSS?
RSS és una familia de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies, weblogs o podcarsts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És es essència una sindicació de continguts.
El principal avantatge del sistema és l'aguilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imtges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I tambè el poder ajuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai.
Un programa que usa RSS s'anomena agregador, i n'hi ha de molts tipus. Incrustrats a navegadors web, widgets per l'escriptori, en programes de correu electronic, en pàgines web dedicades i en programes dedicats.
L'acrònim RSS es refereix als següents formats: Really Simple Syndication (RSS 2.0), RDF Site Sumary (RSS 0.9 i 1.0), o Rich Site Summary (RSS 0.91)
2. Per a què serveix en educació?
Després d'haver-nos subscrit en els blog o pàgines web d'interés, a través del canal RSS, podrem accedir a les novetats que s´han realitzat d'una manera más sencilla.
La informació vindrà a nosaltres, estarem sempre informats i podrem guardar el que més ens interesa sobre l'educació.
3. Què has aprés amb tot açò?
Primer de tot què és RSS i per a que serveix, les utilitats que té. Com a conclusió dir que hem pareix un invent molt eficas ja que ens arriba a nosaltres l'informació seleccionada amb anterioritat, la que creiem que és més útil per la nostra formació.

1 comentario: